Podczas ostatnich szkoleń trenerskich ze Smyko-Multisensoryki®, najbardziej lubianą masą sensoryczną okazał się glutek 🙂 Co więcej, pokazując filmik ze szkolenia mojej córce, usłyszałam: „WOW ale CZAD 😉 Mamo zrobisz mi takiego?” Tak więc nie pozostało mi nic innego, jak tylko podać przepis/ zwłaszcza, że jest on całkowicie jadalny, bezglutenowy, wegański i nietoksyczny. Wykorzystując naturalne barwniki (burak, sok owocowy) nadaje się już dla niemowląt i dzieci uczulonych na konserwanty i sztuczne barwniki 😉

Przepis:

  • Mąka ziemn. – 2 czubate łyżki.
  • Woda- ok 0,5 litra.
  • Barwnik spożywczy.

Gotujemy wrzątek. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Wlewamy zawiesinę do wrzątku- zagotowujemy. Możemy dodać barwnik spożywczy, różne materiały ziarniste, koraliki, cekiny, kamyki do wyławiania.

 

0 Komentarzy

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

©2024 A.Charęzińska. Wspieranie Rozwoju Dzieci

Skontaktuj się

Zostaw mi wiadomość :)

Wysyłanie

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?

Serwis charezinska.pl wykorzystuje coookies więcej informacji

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij