Szukając nowych inspiracji na masy sensoryczne, na blogu pedagogpisze.pl natknęłam się na jeden z najprostszych przepisów na fajną i jadalną masę sensoryczną – w sam raz dla maluszków, które wszystko wkładają do buzi 😉

Składniki:

  1. Kasza manna
  2. Ciepła woda
  3. Opcjonalnie barwnik spożywczy

Kaszę zalewamy ciepłą wodą (z barwnikiem spożywczym ) i zagniatamy na jednolitą masę. My na zajęciach Smyko-multisensoryka robimy to razem z mamami i dziećmi. Masa wywołała wiele pozytywnych emocji u dzieci ale także u moich kochanym sensomam, które nie mogły się nadziwić z prostoty tego przepisu. Poniżej kilka fotek z zajęć 🙂

6 komentarzy
  1. Martyna 3 tygodnie temu

    O tak! Masa wywołała MASĘ pozytywnych emocji! <3 Dziękujemy!

  2. Ewelina 3 tygodnie temu

    Pani Olu, w jakich proporcjach kasza i woda?

    • autor
      Aleksandra Charęzińska 2 tygodnie temu

      Nie robiłam wg przepisu tylko na oko 😉 Opakowanie kaszy i dolewałam ciepłą wodę, aż do uzyskania preferowanej konsystencji. Trochę trzeba pougniatać ale efekt jest szałowy 😉

  3. pedagogpisze.pl 3 tygodnie temu

    Proste i tanie w wykonaniu a dobra zabawa jest gwarantowana! 🙂

Napisz komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*

Skontaktuj się

Zostaw mi wiadomość :)

Wysyłanie

©2018 A.Charęzińska. Wspieranie Rozwoju Dzieci

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?

Serwis charezinska.pl wykorzystuje coookies więcej informacji

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij